VENTKONTROLL I SVERIGE AB

OVK Besiktning i Stockholm

Hur är det med luftkvaliteten i din fastighet? 

Kontakta oss redan idag på telefon 070 - 657 00 17 eller info@ventkontroll.nu  så kan vi hjälpa dig med en OVK-besiktning eller någon annan av våra tjänster inom ventilation. Alla våra medarbetare är certifierade och vi erbjuder bra priser.

ventkontroll | OVK BESIKTNING

Välkommen att kontakta oss på Ventkontroll – vi har lång erfarenhet av att utföra OVK (Obligatorisk Ventilationskontroll) på fastigheter i Stockholm med omnejd.

Vi brinner för en god inomhusmiljö

På Ventkontroll är vi experter på allt som har med ventilation att göra. Montage, service och injustering – vi är en fullservicefirma när det handlar om ventilation. Vi brinner för att skapa en bra luftkvalitet och därmed god hälsa och trivsel i svenska fastigheter. Vi kan vårt arbete och jobbar kontinuerligt med kompetensutveckling och vidareutbildning för att hela tiden vara i framkant i en föränderlig bransch.

Viktigt med regelbundna kontroller

En OVK-besiktning ska genomföras regelbundet i de flesta typer av byggnader. Syftet är att visa att fastigheten har ett bra inomhusklimat och att ventilationen fungerar på ett tillfredsställande sätt. Kontrollen ska alltid utföras av en certifierad kontrollant som dessutom ska ge förslag på hur energiåtgången kan minskas för ventilationen, utan att det påverkas inomhusmiljön på något sätt. Våra kontrollanter är givetvis välutbildade och erfarna och har genomfört OVK i mängder av fastigheter i Stockholm.

Fastighetsägaren har ansvar för OVK-Besiktning stockholm

Det är fastighetsägaren, exempelvis en bostadsrättsförening, som ska se till att OVK-besiktning utförs. Är du i behov av en sakkunnig funktionskontrollant så är det bara att kontakta oss på Ventkontroll – en ledande firma när det handlar om OVK-besiktning i Stockholm.

Det finns många goda anledningar till att kontrollera ventilationen med OVK. Vi tillbringar numera den övervägande delen av vår tid inomhus och andas in tusentals liter luft varje dag. En bra ventilation är grundläggande om man ska ha ett hälsosamt och trivsamt inomhusklimat.

 

  • Fukt, os och lukter från matlagning, disk, tvätt och dusch förs bort på ett effektivt sätt av god ventilation.

  • Låg syrehalt i inomhusluften kan ge upphov till huvudvärk och trötthet. Med en effektiv ventilation håller sig koldioxidnivån på en bra nivå.

  • Ventilationen avlägsnat dessutom utsläpp från bygg- och inredningsmaterial ur inomhusluften.

OVK-besiktning ska genomföras regelbundet. Första besiktningen ska ske redan innan när ventilationssystem tas i bruk för första gången. Därefter ska det göras en OVK var tredje eller sjätte år beroende på vilken typ av byggnad det handlar om.

Exempel på fastigheter som ska besiktigas var tredje år:

 

  • Förskolor, skolor, vårdlokaler och liknande. Besiktningen ska här ske oavsett typ av ventilationssystem.

  • Flerbostadshus, kontorsbyggnader samt personalutrymmen och kontor i industribyggnader med mera. FT-, FTX-ventilation.

Exempel på fastigheter som ska besiktigas var sjätte år:

Flerbostadshus, kontorsbyggnader samt personalutrymmen och kontor i industribyggnader och liknande som har S-, F-, FX-ventilation.

Fastigheter som endast ovk-besiktigas vid installationen

En- och tvåbostadshus med FX-, FT-, FTX-ventilation.

OVK Stockholm – Så här gör vi

Först kommer vi överens om en tid för besiktningen därefter hjälps vi åt med att ta fram en bra avisering. Vi kan ta hand om all nyckelhantering vid behov.

När OVK-besiktningen är klar så ska ett protokoll upprättas. Där ska kontrollanten meddela om det finns några brister i ventilationen som måste åtgärdas. Protokollet ska visa om OVK är godkänd eller underkänd. Våra tekniker är proffs på service av ventilation, så du behöver inte vara orolig om besiktningen inte får godkänt.

Vi tar hand om kontakter med myndigheter

Känns det jobbigt med myndighetskontakterna? Lugn, vi kan hjälpa dig även med detta, vi kontaktar kommunens byggnadsnämnd som är tillsyningsmyndighet för OVK. Slutligen får fastighetsägaren ett intyg på godkänd OVK-besiktning som lämpligen kan sättas upp på en anslagstavla i trapphuset eller entrén.

Behöver du kontrollera ventilationen i din fastighet? Välkommen att kontakta oss på Ventkontroll – experten på OVK-besiktning i Stockholm.

Luft är vår passion

Vi brinner för att skapa en bra luftkvalitet och därmed god hälsa och trivsel i svenska fastigheter.

Vi kan vårt arbete och jobbar kontinuerligt med kompetensutveckling och vidareutbildning för att hela tiden vara i framkant i en föränderlig bransch.

Är du i behov av vår kompetens?

Fyll i kontaktformuläret nedan så kontaktar vi er inom kort.